۱۰ ویژگی جالب رابط کاربری ایکس باکس سری ایکس
بالاخره دیگر صبر و انتظار برای رسیدن کنسولهای نسل جدید به پایان رسید و ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ در سراسر جهان عرضه شدند، با آمدن سختافزار جدید، کاربران همیشه انتظار رابط کاربری جدید و ساختار تازهای برای منوها را هم دارند اما ایکس باکس این بار کار کاملا متفاوتی انجام داده است. با عرضه ایکس باکس سری ایکس و سری اس، مایکروسافت میخواهد مطمئن شود که گیمرها صرف نظر از کنسولی که در اختیار دارند، آینده ایکس باکس را لمس کنند.
برای اینکه همه گیمرها با یک اکوسیستم سر و کار داشته باشند، ایکس باکس سری ایکس، سری اس، وان و وان ایکس همگی رابط کاربری یکسانی دارند. شاید این موضوع به طور معقولی تا حدی هیجان شما را برای روشن کردن کنسول جدیدتان کمتر کند اما در عوض این رابط کاربری کاملا اصلاح شده و سریع است که نمیتوان از آن لذت نبرد. اما مهمترین ویژگیهای این رابط کاربری جدید چی هستند؟
۱۰. رابط کاربری مرتب و سریع
بر خلاف نسخههای قبلی، رابط کاربری ایکس باکس سری ایکس بسیار روان و بدون هیچ مزاحمت اضافه است اما مهمتر از همه سرعتی که کاربران با آن میتوانند بین منوها جابهجا شوند، مهمترین ویژگی آن به حساب میآید. واقعا باورش سخت است که چقدر راحت و سریع حالا میتوان بین صفحه اصلی و بازیهای مختلف و فروشگاه جابهجا شد. البته که این موضوع شاید بعد از مدتی برای همه عادی شود اما اگر به تازگی کنسول خود را آپدیت یا ایکس باکس سری ایکس را خریداری کرده باشید، بدون شک متوجه آن خواهید شد.
۹. مرتب کردن بازیها بر اساس کنسول
تعداد بازیهایی که حالا روی ایکس باکس سری ایکس موجود است، واقعا برق از سر میپراند و این موضوع به پشتیبانی این کنسول از بازیهای نسل گذشته ایکس باکس بر میگردد. احتمالا فکر میکنید که مرتب کردن چنین تعداد زیادی از بازیها کار سختی خواهد بود اما کاملا در اشتباه هستید چرا که لایبراری کنسول این اجازه را به شما میدهد تا بازیها را بر اساس کنسول و نسلی که در آن عرضه شدهاند، نمایش دهید و مرتب کنید.
۸. با یک دکمه به سرویس گیمپس یا فروشگاه بروید
دکمه Home کنترلر ایکس باکس را برای کاربردهای مختلفی میتوان استفاده کرد اما مهمترین کاربرد این دکمه برای کنسول بازی که میتوان روی هر عنوانی از تاریخ ایکس باکس را بازی کرد چیست؟ بازی کردن. دارندگان ایکس باکس میتوانند با فشاردن این دکمه بلافاصله به سرویس گیمپس یا فروشگاه مایکروسافت بروند.
۷. طراحی جدید فروشگاه ایکس باکس
طراحی قبلی فروشگاه ایکس باکس، کند، آهسته و مملو از قابلیتهای بیش از حدی بود که باز هم نمیتوانست کاربران را به منظور و مقصودشان برساند. برای مثال انتخاب گزینهای مثل New Games یک منوی کاملا جدیدی بالا میآورد که دوباره باید از آن انتخاب میکردید. اما فروشگاه جدید ایکس باکس منظم، دقیق و یکراست است.
۶. منوهای با دسترسی سریع در صفحه فروشگاه
یکی از بزرگترین قابلیتهای رابط کاربری ایکس باکس سری ایکس فروشگاه منوهای Quick Access است که اگر آنالوگ را تا انتها به سمت چپ ببرید یا دکمه Select را بزنید، ظاهر میشوند. به جای آنکه صدها بازی و اپلیکیشن را اسکرول کنید تا گزینه مورد نظرتان را پیدا کنید، حالا میتوانید مستقیم از این منوها گزینه بازیها، فیلم و تلویزیون یا اپلیکیشنها را به راحتی انتخاب کنید. هر بخشی منوی پاپاوت خودش را با زیربخشهایی مثل New Games، Top Free و Top Rented Movies دارد. همچنین وارد کردن کد گیمپس آلتیمیت هم با یک کلیک به راحتی مکانپذیر است.
۵. دکمه Home Guide را شخصیسازی کنید
دکمه هوم ایکس باکس وسیله تعامل گیمرها با کنسولشان است در حالی که در وسط بازی هستند. کاربرهای ایکس باکس میتوانند پیامها را بخوانند، ببینند چه کسانی آنلاین هستند و حتی از قابلیت Quick Resume استفاده کنند اما دارندگان ایکس باکس سری ایکس از قبل این موضوع را میدانند.
اما چیزی که ممکن است بسیاری ندانند این است که میتوان دکمه راهنمای هوم و ترتیب منوها را تغییر داد. تنها کاری که باید انجام دهید، این است که بعد از فشار دادن دکمه هوم، روی عکس پروفایل خود بروید و گزینه Customize the Guide را انتخاب کنید. از اینجا میتوانید ترتیب منوها را کامل تغییر دهید.
۴. شخصیسازی صفحه اصلی
صفحه اصلی ایکس باکس از زمان ایکس باکس ۳۶۰ و حتی نسخههای قبلی رابط کاربری ایکس باکس وان، تغییرات بیشماری کرده است. ساختار کارت یا کاشی مانندی که قبلتر در ویندوز ۸ دیده بودیم و مایکروسافت سالهای روی آن اصرار داشت، حالا دیگر تقریبا کامل از بین رفته است.
حالا بازیها و اپلیکیشنهای پراستفاده جای خودشان را دارند و دسترسی به آنها راحت است. اما دارندگان ایکس باکس میتوانند حتی صفحه اصلی را انتخاب گزینه شخصیسازی، به دلخواه خودشان تغییر دهند. برای مثال میتوانید بازیهای مشخص و اپلیکیشنهایی خاص را در این صفحه قرار دهید تا هیمشه بدانید که دقیقا میخواهید چیکار کنید.
۳. شخصیسازی بکگراند
ایکس باکس امکانات شخصیسازی فراوانی ارائه میکند و اجازه میدهد گیمرها واقعا اختیار کنسول نسبتا گرانقیمت خودشان را داشته باشند. این شخصیسازی تنها به صفحه اصلی یا بخش Guide محدود نمیشود و حتی شامل بکگراند پشت صفحه اصلی هم میشود. بکگراندها نسبتا ویژگی جدیدی در اکوسیستم ایکس باکس به حساب میآیند و پیشتر تنها امکان انتخاب بین بکگراند مشکی یا سفید وجود داشت. اما حالا کاربران ایکس باکس میتوانند این بکگراند را از بین یک اچیومنت، یک اسکرینشات از بازی یا حتی تصویری که خودشان میخواهند، انتخاب کنند.
۲. تم پروفایل
کسایی که به سراغ بخش My Profile بروند، حتی میتوانند شخصیسازی بیشتری انجام دهند. اخیرا ایکس باکس دهها تم جدید برای بازیها به کارت پروفایلها اضفه کرده است. برای مثال میتوانید از بین تم بازیهایی چون Cyberpunk 2077، Destiny 2 یا حتی کنسول ایکس باکس سری ایکس و سری اس یکی را انتخاب کنید. این تمها حتی تصویر پروفایل و رنگ غالب این منو را تغییر میدهند.
۱. حالت تاریک (Dark Mode)
تقریبا گیمری در دنیا پیدا نمیشود که از تنظیمات دارک مود روی اپلیکیشنهای مورد علاقهاش لذت نبرد. این ویژگی هم باعث زیبایی شده و هم در نهایت به چشمها فشار کمتری وارد میکند و کاربران میتوانند برای مدت طولانیتر از اپلیکیشنها استفاده کنند. خوشبختانه ایکس باکس سری ایکس هم در این زمینه هوای شما را داشته است. در همان منوی شخصیسازی صفحه اصلی میتوانید با انتخاب گزینه Theme & Motion هم نوع حرکات و انیمیشنها جا به جا شدن را تغییر دهید و هم مهمتر اینکه بکگراند Home Guide را از سفید به مشکی عوض کنید.
منبع : Gamerant